Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Spies wil strengere derivatenregels

Minister Spies wil binnen twee weken met strengere regels komen voor de verslaglegging van woningcorpo...

Minister Spies wil binnen twee weken met strengere regels komen voor de verslaglegging van woningcorporaties over hun derivatenposities. Kern is dat corporaties de waardeontwikkeling van hun derivatenportefeuille zichtbaar moeten maken in de jaarrekening.

Dat zegt minister Spies van Binnenlandse Zaken in een interview met Het Financieele Dagblad. Met de maatregel wil zij voorkomen dat er weer iets soortgelijks gebeurt als recentelijk rond de bijna omgevallen woningcorporatie Vestia. Bij de Rotterdamse corporatie stond de omvang van de derivatenportefeuille in geen enkele verhouding tot de onderliggende leningen waarvoor ze de renterisico’s moesten afdekken.

Spies wil de derivatenvoorstellen overnemen van toezichthouder het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), maar zal op een aantal punten ook met ‘verdere aanscherpingen’ komen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.