Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Kavel Vastgoed pakt centrum Berkel en Rodenrijs aan

Hoogvliet Beheer heeft samen met Kavel Vastgoed de prijsvraag gewonnen voor de gemeentehuislocatie in ...

Hoogvliet Beheer heeft samen met Kavel Vastgoed de prijsvraag gewonnen voor de gemeentehuislocatie in Berkel en Rodenrijs. Voor deze prijsvraag waren zes supermarktorganisaties uitgenodigd. Architect van het plan is Groosman Partners uit Rotterdam.

Door de verhuizing van het gemeentehuis naar Bergschenhoek, kan de locatie aan de Raadhuislaan en de Kerksingel na augustus 2012 een nieuwe bestemming krijgen. Het nieuwe centrumplan van Kavel Vastgoed en Hoogvliet beslaat ongeveer 4.500 m2 en omvat twee supermarkten (2.825 m2), 250 m2 horeca, 314 parkeerplaatsen, 700 m2 winkelruimte en 24 woningen. Bijzonder is dat zeventien van de 24 geplande woningen uitkijken op het indrukwekkende kerkgebouw.

Uitgangspunt van het plan is om Berkel en Rodenrijs weer een echte dorpskern te geven, met de kerk als middelpunt. Er omheen komt een winkel- en woongebied met een open karakter. Door de nieuwe gebouwen in een halve cirkel te bouwen, kan er weer een rondje rond de kerk gemaakt worden. De nieuwbouw wordt zo veel mogelijk geïntegreerd in de bestaande bebouwing, om de historische kern meer kwaliteit te geven. Naar verwachting zal medio 2013 begonnen worden met het centrumplan.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.