Nieuws

Max Property Group haalt geld op via security tokens

Opbrengst gaat naar voltooiing van crowdfundingplatform voor vastgoed.

Max Property Group wil €3,75 miljoen euro ophalen via een aandelenemissie. De vastgoedgroep wil met de opbrengst de voltooiing van haar internationale vastgoed-crowdfundingplatform financieren.

Blockchain-technologie

Omdat Max Crowdfund wordt ontwikkeld met blockchain-technologie, heeft het vastgoedbedrijf ervoor gekozen om de aandelenronde te starten op basis van zogeheten security tokens: tokenized aandelen.

De tokens, MPGS genaamd, zijn uitgegeven op de IGNIS-blockchain met behulp van Ardor-technologie. Elke token vertegenwoordigt één aandeelcertificaat.

In totaal wordt 20% van de aandelen in de markt gezet. Het benodigde bedrag wordt in vijf fasen van elk €750.000 opgehaald. Volgens het vastgoedbedrijf is de eerste fase al voor meer dan 70% volgeschreven. Daarmee is het minumum van €500.000 al binnen.

Crowdfundingplatform

Met de opbrengst wil Max Property Groep zijn internationale vastgoed-crowdfundingplatform, Max Crowdfund, inclusief native Android- en iOS-apps, officieel lanceren en de vereiste licenties van Europese financiële autoriteiten verkrijgen.

Max Property Group is gespecialiseerd in het aanbieden van vastgoedfondsen, vastgoedmanagementdiensten en verhuur en verkoop van vastgoed. Het bedrijf heeft momenteel meer dan €7 miljoen aan vastgoedactiva en exploiteert vier vastgoedfondsen met assets in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland.

Sinds eind 2017 is het vastgoedbedrijf bezig met de ontwikkeling van het crowdfundingplatform. Aan het nieuwe 2.0-platform wordt momenteel de laatste hand gelegd. Het fonds heeft al 75.000 gebruikers en beschikt over diverse functionaliteiten, zoals het registreren van accounts met geautomatiseerde KYC/AML-functies en het aanbieden van beleggingsopties in meerdere valuta.

Onderpand

Max Property Group wil het platform gaan openstellen voor derden. Hierbij moet worden gedacht aan projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren, die voor hun projecten geld ophalen bij particuliere en zakelijke investeerders. Hierbij wordt vastgoed als onderpand aangeboden.

Het moet een laagdrempelig platform worden voor beleggers: zij kunnen al deelnemen vanaf €100. Het nieuwe platform is volgens Max Property bijna klaar om te worden vrijgegeven. Het concern wacht nog op groen licht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waar de aanvraag voor ontheffing op opvorderbare gelden al in oktober is ingediend. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Europese regelgeving crowdfunding loopt mogelijk vertraging op
  2. Forse afname woningverkopen in oktober
  3. Zoveel hypotheek kunt u krijgen als u met pensioen gaat
  4. Koopt uw kind een huis? Helpen met een lening is aantrekkelijk voor beiden
  5. Aanbod van woningen is volledig opgedroogd