Nieuws

Kapitaal op Maat overgenomen

Consortium investeerders luidt nieuwe groeifase van het platform in.

Crowdfundingssite Kapitaal op Maat is overgenomen door het zittende management en een consortium van investeerders onder leiding van Lambert Kassing. De nieuwe aandeelhouders willen Kapitaal op Maat verder uitbouwen en laten uitgroeien tot de beste crowdfundingplatform van Nederland, schrijft het platform in een persbericht.

Met een hoog percentage geslaagde financieringsprojecten doet Kapitaal op Maat het goed in Nederland. Tot nu toe hebben bijna vijfduizend investeerders €23,5 miljoen geïnvesteerd in meer dan 250 projecten.

Aantal investeringsprojecten verhogen

Nieuw aangesteld directielid van Kapitaal op Maat Wilbert Knol zegt: “We zijn onder de indruk van de hoge mate van automatisering. Het platform van Kapitaal op Maat is daardoor erg schaalbaar en dat is belangrijk als je wilt groeien. Bovendien kennen nieuwe financieringstrajecten door de geautomatiseerde processen een erg korte doorlooptijd van enkele weken, terwijl enkele maanden in de branche gebruikelijk is.”

Door de overname kan Kapitaal op Maat zijn platform verder ontwikkelen en het aantal investeringsprojecten verhogen. De crowdfunder wil binnen twee jaar het dubbele aantal financieringsprojecten per jaar afronden. K

apitaal op Maat is een van de eerste crowdfundingplatformen van Nederlandland waar investeerders en ondernemers met een financieringsbehoefte bij elkaar worden gebracht, schrijven ze in het persbericht. 

Meer zekerheid investeerders

Niet alleen zal er de komende jaren geïnvesteerd worden in de technologische mogelijkheden van het platform, maar ook in het toezicht op investeringsprojecten. Zo zal Jan Boer voorzitter worden van de Stichting Zekerheden, die namens de investeerders toeziet op de terugbetaling van de uitstaande leningen.

Boer heeft als voormalig manager bij de afdeling bijzonder beheer van de Rabobank Rotterdam zeer veel ervaring met financieel toezicht op investeringen.

Feiten Kapitaal op Maat

 • Totaal investeringen: €23,5 miljoen
 • Aantal actieve investeerders: 4.804
 • Aantal projecten gefinancierd: 256
 • Gemiddelde investering: €670
 • Gemiddeld nettorendement: 4,49%
 • Gemiddelde doorlooptijd nieuwe financieringsprojecten: 13 dagen
De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

 1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
 2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
 3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
 4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
 5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’