Nieuws

DuurzaamInvesteren en Greenchoice slaan handen ineen

Samen willen ze de energietransitie versnellen.

Groene energieleverancier Greenchoice heeft een minderheidsbelang van 20% genomen in DuurzaamInvesteren. Met de samenwerking wil Greenchoice in de nabije toekomst meerdere duurzame energieprojecten financieren via crowdfunding, om de energietransitie in Nederland te versnellen. Dat schrijft DuurzaamInvesteren in een persbericht

Greenchoice lanceert binnenkort dan ook verschillende proposities op DuurzaamInvesteren.nl. Martin van Sleeuwen, financieel directeur van Greenchoice, verwacht dat de eerste crowdfunding-campagne voor de zomer nog live gaat: een zonne-energieproject van dochteronderneming KiesZon.

"Maar we werken aan meerdere proposities die binnenkort op DuurzaamInvesteren.nl terug te vinden zijn", vertelt hij. "In eerste instantie gaat het om zonne-energieprojecten van KiesZon, maar we verwachten in de toekomst ook projecten op het gebied van windenergie en warmte-koude opwek te lanceren."

Van Sleeuwen benadrukt dat het partnership met DuurzaamInvesteren verder gaat dan enkel de financiering van duurzame energieprojecten: "We zien crowdfunding als een serieuze en volwassen markt en willen graag betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan."

Investeren in duurzame energie

De samenwerking met DuurzaamInvesteren sluit daarnaast aan bij de doelstellingen van de groene energieleverancier. Van Sleeuwen: "Via DuurzaamInvesteren kunnen onze klanten binnenkort direct investeren in duurzame energieprojecten. Dat past goed bij onze doelstelling om onze klanten zoveel mogelijk te betrekken bij de energietransitie en ze de mogelijkheid te geven om daar op verschillende manieren aan bij te dragen."

"We merken dat daar behoefte aan is", vervolgt hij. "Onze klanten vinden het fijn om op een concrete manier bij de energietransitie betrokken te zijn." 

Vergroening en verduurzaming wordt steeds belangrijker voor veel mensen, ook bij het doen van investeringen en beleggingen. Door te investeren in duurzame energieprojecten, investeren zij in een tastbaar product dat vaak ook nog eens lokaal en zichtbaar is. 

Professionalisering

Volgens Aparicio Torres laat de samenwerking zien dat de markt van crowdfunding steeds volwassener wordt: "Steeds meer bedrijven zien het als een serieus financieel product. Ook de gevestigde orde haakt nu aan. Greenchoice is na Triodos Investment Management namelijk al de tweede partner uit de gevestigde orde die zich bij ons aansluit."

"Als investeringsplatform is het belangrijk dat je de aansluiting vindt bij gevestigde partijen", benadrukt hij. "We zijn dan ook blij dat partijen als Triodos en Greenchoice ons ondersteunen. Het zijn diepgroene partijen, die geloven in de energietransitie en daar hun nek voor hebben uitgestoken. We zijn trots om ons daarbij aan te sluiten."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’