Nieuws

Lendico stopt voor particulieren

Het crowdfundingplatform richt zich voortaan alleen op zakelijke leningen.

Lendico stopt definitief met investeren door consumenten en dus als crowdfundingplatform. Dit nieuws zat er al enige tijd aan te komen, want per 1 oktober 2017 had Lendico zich al uitgeschreven van het AFM register crowdfundingplatformen. 

Communicatie vanuit Lendico

Dat meldt Crowdfundmarkt. Zij hebben een e-mail van Lendico naar alle investeerds onderschept. Onderstaande tekst is door Lendico verstuurd naar al hun investeerders:

"Geachte investeerder,

Lendico zal in de toekomst geen mogelijkheden meer bieden om als consument te investeren in kredietprojecten. Wij zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van onze organisatie en ons businessmodel. Een van de keuzes die we daarbij hebben gemaakt, is om ons alleen nog te richten op het aanbieden van krediet aan mkb’ers. Daarbij heeft ook de strenger geworden regulering vanuit de overheid een rol gespeeld.

Uiteraard blijven we de lopende investeringsovereenkomsten met private investeerders uitvoeren en beheren. De actuele status van uw portfolio blijft ook inzichtelijk via het persoonlijke dashboard op www.lendico.nl.

Als u vragen heeft over deze ontwikkeling, kunt u op werkdagen tussen 9 en 18 uur terecht bij onze klantenservice: 0800 53 63 426 of investeerder@lendico.nl.

Onze hartelijke dank gaat uit naar alle investeerders die ons in de afgelopen jaren hun vertrouwen hebben gegeven.

Met vriendelijke groet,

Ruurd Heijting Hoofd Business Development"

Geschiedenis en toekomst 

Op basis van data van Crowdfundmarkt heeft Lendico in de afgelopen jaren 74 projecten gefund via consumenten met een totale waarde van € 4.752.500. Het laatste project dat beschikbaar was voor consumenten dateert van eind juni 2017.

Het van oorsprong Duitse Lendico betrad in 2014 de Nederlandse markt. Nederland was het zesde land in rij waar Lendico zijn internationale peer-to-peer probeerde te realiseren. 

Eerder dit jaar werd bekend dat ING Lendico had gekocht van het Duitse Rocket Internet. Dat het platform stopt voor particulieren kan daar iets mee te maken hebben. ING maakte bekend dat het wil Lendico gaan gebruiken om kleine mkb-kredieten sneller te kunnen verstrekken. Iets waar de website van Lendico nu ook volledig op ingericht is. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. ‘Beeld van medische crowdfunding is te rooskleurig’
  2. 'Scherper AFM-toezicht leidt tot flinke shake-out in crowdfundmarkt'
  3. Dit zijn marktleiders op de Nederlandse crowdfundingmarkt
  4. Verhandelbaarheid bij crowdfunding: wat zijn de opties?
  5. Wat als een crowdfundingplatform stopt?