Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Flinke groei opname logistiek vastgoed

De opname van bedrijfsruimte is het afgelopen half jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 21% gegroeid.

De opname van bedrijfsruimte is het afgelopen half jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 21% flink gegroeid. In totaal is in de eerste helft van 2016 maar liefst 1,4 miljoen vierkante meter bedrijfsruimte opgenomen.

Dit blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Vooral logistiek vastgoed heeft bijgedragen aan het hoge opnamecijfer. Mede doordat steeds meer producten tegenwoordig online worden besteld, nemen activiteiten in logistieke centra de afgelopen jaren toe.

Daarnaast hanteren logistieke dienstverleners steeds vaker een strategie waarbij vanuit een groot distributiecentrum klanten in een steeds groter gebied worden bediend. Doordat de bouwkosten de afgelopen jaren niet of nauwelijks zijn toegenomen, er voldoende betaalbare grond beschikbaar is en er scherpe beleggingsresultaten te realiseren zijn, kunnen huurprijzen voor nieuwbouw concurreren met bestaande bouw.

Tophuren

De afgelopen twee jaar werden nieuwe distributiecentra vaak in Noord-Brabant en Limburg ontwikkeld en dat is nog steeds het geval. Daarnaast worden nu ook nieuwe distributiecentra rondom Schiphol gerealiseerd en verhuurd.

De grondprijzen zijn hier, vooral dicht bij de luchthaven, hoog en dat is terug te zien in de huurprijzen. De hoogste huurprijzen voor (logistieke) bedrijfsruimte worden in Nederland in de Haarlemmermeer betaald. De tophuur ligt op 110 euro per m2 per jaar.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenprijzen in 2021 met ruim 15% opgelopen
  2. Huizenprijzen afgelopen jaar met 20% gestegen
  3. Forse afname woningverkopen in oktober
  4. Zoveel hypotheek kunt u krijgen als u met pensioen gaat
  5. Koopt uw kind een huis? Helpen met een lening is aantrekkelijk voor beiden