Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

B&S Vastgoed vreest verkoop Propertize

De klanten van het voormalige SNS Property Finance, waaronder BS Vastgoed, vrezen schade als Dijsselbloem verkoopt.

De klanten van het voormalige SNS Property Finance, waaronder B&S Vastgoed, vrezen enorme schade als minister Dijsselbloem dit afgesplitste deel van de bank verkoopt. Dat schrijft de Volkskrant.

De minister van Financiën kondigde vorige week de verkoop van wat nu Propertize heet aan. De klanten (instituten en particulieren) zeggen dat ze hierdoor geen cent meer van hun geld zullen terugzien: in totaal een bedrag van 4,7 miljard euro.

Tot de klanten behoort B&S Vastgoed Nederland, een fonds van de vermogensbeheerders Van Boom & Slettenhaar in Laren. Per brief zou directeur Gerton van Boom zijn beklag hebben gedaan bij het ministerie van Financiën over de gang van zaken, zo blijkt uit de berichtgeving.

Inleg verliezen

"Ongeveer 850 particuliere beleggers hebben circa 55 miljoen euro belegd in dit fonds. Als de plannen van Propertize doorgaan, zullen onze particuliere beleggers op korte termijn waarschijnlijk hun volledige inleg definitief verliezen," citeert de Volkskrant directeur Gerton van Boom.

Hij noemt dat moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar, omdat de koper er dan met de winsten vandoor gaat. Van Boom: "Als de minister het verkoopt is het scenario duidelijk. De koper zal de leningnemers vragen geld bij te storten omdat het onderpand in waarde is gehalveerd. Daar hebben zij het geld niet voor. Het gevolg is dat we in gebreke worden gesteld en dat de koper daarna het vastgoed executoriaal kan gaan veilen. De kopers wordt de mogelijkheid geboden op korte termijn forse winsten te maken; over de rug van de huidige eigenaren."

B&S wil dat de staat Propertize nog niet in de verkoop doet maar wacht tot de waarde van het vastgoed zal zijn aangetrokken, zodat de financiers nog iets van hun geld terugzien.

Buiten B&S Vastgoed worden in de Volkskrant geen andere klanten van Propertize geciteerd die zich zorgen zouden maken over een verkoop.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.