Nieuws

Beleggers willen logistiek vastgoed

De vraag onder beleggers naar logistiek vastgoed neemt toe.

De vraag onder beleggers naar logistiek vastgoed neemt alleen maar toe. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer distributiecentra gebouwd worden in Europa, zonder dat er nog een huurder voor is. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

Volgens Prologis, dat zelf 52,5 miljard euro belegt in logistiek vastgoed, was 23% van de 4,5 miljoen m2 die werd gebouwd speculatief, terwijl dit in 2012 nog maar 6% van 3,2 miljoen m2 was. Door het schaarse aanbod aan grote, moderne distributiecentra, wordt er veel gebouwd. Er wordt speculatief ontwikkeld om grote klanten snel te bedienen.

Beleggers hebben daar wel oren naar: de beleggingsvolumes in logistiek vastgoed stegen volgens cijfers van Real Capital Analystics afgelopen jaar met 36% tot 21 miljard euro. In 2013 steden de investeringen met 43%.

 

Volgens Prologis blijft de vraag van bedrijven die distributiecentra huren nog wel achter bij de vraag van beleggers. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 25% minder kantoorruimte verhuurd of verkocht in 2020
  2. UBS: Ook huurprijzen kantoren op A-locaties zullen dalen
  3. 'Logistiek vastgoed steeds meer in de stad geconcentreerd'
  4. 5 trends in Europees vastgoed
  5. CBRE verhoogt prognose beleggingsvolume vastgoed