Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Online bestedingen 14 miljard euro

Nederlanders hebben in 2014 voor 13,96 miljard euro online uitgegeven aan goederen en diensten.

Nederlanders hebben in 2014 voor 13,96 miljard euro online uitgegeven aan goederen en diensten. Dat is een groei van 8,4% ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor, een onderzoek naar online consumentenbestedingen uitgevoerd door GfK. De sterke groei kwam met name op het conto van het vierde kwartaal, waarin consumenten 4,16 miljard euro ofwel 30% van alle online bestedingen in 2014 deden. In de tweede jaarhelft bedroeg de groei 11,9% ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de sterkste groei in de afgelopen vijf jaar.

In 2014 werd in totaal 7,02 miljard euro uitgegeven aan producten, iets meer dan aan diensten (6,94 miljard euro). Deze 7,02 miljard euro representeert 10,2% van alle productaankopen. De totale consumentenuitgaven in 2014 – inclusief die in supermarkten – bedroeg bijna 93 miljard euro, schat Thuiswinkel.org op basis van CBS-cijfers. Daarmee komt het aandeel online uit op 7,6%.

Van alle internetaankopen werd 3% (390 miljoen euro) via buitenlandse websites gedaan. De belangrijkste cross-border marktsegmenten zijn vliegtickets en accommodaties (132 miljoen euro), IT (42 miljoen) en kleding (31 miljoen). Chinese (23%) en Duitse webwinkels (18%) zijn daarbij het populairst.

Dat veel webwinkels niet winstgevend of zelfs verlieslatend zijn, is het gevolg van het gratis retourneren. Bij sommige webwinkels ligt het retourpercentage rond de 50%, concludeerde de NOS uit een rondgang. Volgens Fulfilment Solutions wordt vooral kleding teruggestuurd. Vooral H&M, Bol.com en Zalando hebben daarmee te maken. Bij Wehkamp.nl zijn vijftig van de 200 werknemers in het distributiecentrum bezig met het innemen van teruggestuurde bestellingen, aldus NOS.

 

 

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober