Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Aziaten investeren veel meer over de grens

Aziatische partijen hebben vorig jaar 40 miljard dollar geïnvesteerd in vastgoed buiten de eigen regio.

Aziatische partijen hebben vorig jaar 40 miljard dollar (36 miljard euro) geïnvesteerd in vastgoed buiten het land van herkomst, 23%  meer dan in 2013 (32,5 miljard).

Dat meldt CBRE op basis van eigen onderzoek. Het Emea-gebied (Europa, Midden-Oosten en Afrika) was in 2014 een populaire bestemming voor Aziatische vastgoedinvesteerders, met een totaal van 13,7 miljard dollar. De regio Americas volgt op respectabele afstand met 8,9 miljard dollar.

Op het Europese continent waren de ogen vooral gericht op Duitsland. Daar kochten Aziatische beleggers in 2014 voor 2.373 miljoen dollar (1.843 miljoen euro) aan vastgoed, tegen 984 miljoen dollar (746 miljoen euro) in 2013. Maar ook Zuid-Europa kwam afgelopen jaar in het vizier van de Aziaten, met 522 miljoen dollar aan vastgoedinvesteringen in Spanje en nog eens 451 miljoen dollar in Italië.

Van het totaal van 40 miljard aan Aziatische vastgoedinvesteringen ging 17% ofwel 6,8 miljard dollar naar Londen, 9% naar New York, 5% naar Sydney, 4% naar Singapore en nog eens 4% naar Shanghai. Daarmee heeft de top-5 een marktaandeel van 39% in de grensoverschrijdende vastgoedinvesteringen van Aziaten.

In Nederland kocht de Singaporese institutionele belegger First Sponsor Group Limited kantoorgebouw Zuidehof 1 aan de Jachthavenweg 121 in Amsterdam, zo werd eind februari bekend.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  2. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  3. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober
  5. Daar gaan de huizenprijzen: 6% lager dan vorige kwartaal