Nieuws

Credit Linked lost af

Credit Linked heeft eind oktober diverse uitgegeven obligaties gedeeltelijk afgelost.

Credit Linked heeft eind oktober diverse uitgegeven obligaties gedeeltelijk afgelost. Dit meldt de vastgoedfondsaanbieder in een persbericht.

Beleggers in onder andere Credit Linked Vastgoed I- en VIII-obligaties zagen een deel van hun inleg terug. Met het vermogen van de investeerders kocht de fondsaanbieder uit Soest asset-backed securities met als onderpand een hypothecair afgedekte portefeuille van warenhuizen, die langjarig worden verhuurd aan de Bijenkorf, Hema en V&D. Ook een deel van de later uitgegeven Vastgoed IX- en Vastgoed X-obligaties zijn onlangs afgelost. 

Volgens Credit Linked behaalden obligatiehouders in Vastgoed I- en VIII, afhankelijk van het type obligatie, een effectief rendement van tussen de 6% en 11% op jaarbasis. Beleggers in de laatstgenoemde IX- en X-obligaties konden rekenen op een rendement van ruim 6% op jaarbasis.  

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Beleggen in neushoorn-obligaties: slim idee?