Nieuws

Twee nieuwe noteringen NPEX

Beleggers kunnen binnenkort via NPEX in certificaten van aandelen Fastned en obligaties van RoodMicrotech stappen.

Binnenkort kan NPEX, de MKB-beurs, twee nieuwe bedrijven verwelkomen. Het gaat om een aandelennotering van Fastned en een nieuwe notering van een obligatielening van RoodMicrotec.

Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen waarmee elektrische auto’s kunnen worden opgeladen.

Op dit moment heeft Fastned negen snellaadstations in bedrijf, over twee jaar moeten dat er tweehonderd zijn. Hiervoor heeft de onderneming 40 miljoen euro nodig, dat het in delen wil aantrekken van grote en kleine investeerders door uitgifte van certificaten van aandelen. De uitgifte start op een prijs van 10 euro per stuk en de certificaten worden genoteerd aan NPEX.

RoodMicrotec, dat al een aandelennotering heeft op Euronext, maakte  bekend een obligatielening met hypothecaire zekerheid uit te geven die op NPEX wordt genoteerd. Het bijzondere hieraan is dat het de eerste keer is dat een op Euronext genoteerd bedrijf – daarnaast - gebruik gaat maken van NPEX.

RoodMicrotec is een wereldwijd actief semiconductorbedrijf dat producten en diensten levert aan de industriële markt, met het zwaartepunt in Europa.

NPEX is jarig

NPEX bestaat vandaag ook vijf jaar en minister Henk Kamp van Economische Zaken zegde de MKB-beurs een lening van 1 miljoen euro toe.

Kamp: “Deze lening aan NPEX kan worden beschouwd als een oproep aan het Nederlandse MKB om meer op zoek te gaan naar alternatieve manieren van groeifinanciering, zoals de mogelijkheid van een aandelen- of obligatienotering.”

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.