Nieuws

Londense huizenmarkt raakt oververhit

De huizenprijzen in Londen zijn 16% gestegen in het afgelopen jaar. De centrale bank zal ingrijpen als de prijzen oncontroleerbaar hoog worden.

De Britse huizenmarkt staat al een tijdje positief in de belangstelling. Vooral dankzij de aantrekkende economische groei, de lage leenkosten en aantrekkelijke voordeeltjes voor huizenkopers. Ook is er nogal wat belangstelling van rijke buitenlanders voor een mooi optrekje in prestigieuze wijken in Londen.

De prijzen voor Brits vastgoed rijzen daardoor de pan uit. Voor een huis in Londen moeten kopers nu een recordbedrag van 572.348 pond (693.396 euro) betalen, aldus persbureau Bloomberg.  Dat is 16% meer dan een jaar geleden. De prijzen in de Londense buitenwijken en steden rondom Londen stijgen als gevolg van de druk op de Londense vastgoedmarkt ook.

De Britse centrale bank heeft nu aangegeven in te grijpen als de prijzen op de vastgoedmarkt oncontroleerbaar hoog worden.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Forse afname woningverkopen in oktober
  2. Koopt uw kind een huis? Helpen met een lening is aantrekkelijk voor beiden
  3. Zoveel hypotheek kunt u krijgen als u met pensioen gaat
  4. Aanbod van woningen is volledig opgedroogd
  5. Rente 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog verder verlaagd