Nieuws

NL prima vastgoedland

Uit Europees onderzoek van EY blijkt dat Nederland opnieuw goed scoort als locatie voor vastgoedinvesteringen.

Uit Europees onderzoek van EY blijkt dat Nederland opnieuw goed scoort als locatie voor vastgoedinvesteringen. Uit de ‘Real Estate Assets Investment Trend Monitor 2014’ blijkt dat de respondenten verwachten dat deze markt voor zowel binnenlandse als buitenlandse beleggers aantrekkelijk blijft.

EY peilde bij ruim 500 bedrijven actief in de vastgoedsector verspreid over 15 Europese landen hun verwachtingen en strategie inzake vastgoedinvesteringen in 2014. Een grote meerderheid van de respondenten (67%) beschouwt Nederland nog steeds als een aantrekkelijk dan wel zeer aantrekkelijke locatie voor vastgoedbeleggingen in 2014. In vergelijking met 2013 daalt de aantrekkelijkheid van Nederland licht, toen lag dit op 78%.

De respondenten zijn positief over de transactievolumes. 87% van de ondervraagden verwacht dat het transactievolume in 2014 het niveau van 2013 zal overtreffen. Het transactievolume stijgt niet alleen door kernbeleggingen zoals woningen of hotels op A-locaties en die aan alle duurzame bouwnormen voldoen, maar stijgt ook mede door de toename van riskantere, waarde toevoegende en opportunistische strategieën. Maar liefst 89% van de respondenten verwacht dat deze risicovollere strategieën in 2014 toenemen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Huizenprijzen in 2021 met ruim 15% opgelopen
  2. Huizenprijzen afgelopen jaar met 20% gestegen
  3. Forse afname woningverkopen in oktober
  4. Koopt uw kind een huis? Helpen met een lening is aantrekkelijk voor beiden
  5. Zoveel hypotheek kunt u krijgen als u met pensioen gaat