Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

China bouwt geen overheidspanden meer

China verbiedt de bouw van overheidsgebouwen voor een periode van vijf jaar. Het verbod geldt met onmiddellijke ingang.

China verbiedt de bouw van overheidsgebouwen voor een periode van vijf jaar. Het verbod geldt met onmiddellijke ingang. Ook uitbreiding van bestaande gebouwen mag niet meer, zo werd woensdag (24 juli) bekend.

China wil hiermee onder meer kosten besparen. Lokale Chinese overheden gaven de afgelopen jaren miljarden uit aan soms megalomane bouwprojecten. Zo staan er in arme delen van China replica's van onder meer het Amerikaanse Witte Huis en Europese paleizen.

Ook het beeld van corruptie bij de lokale overheden moet door deze stap verminderen. Volgens de Chinese overheid moeten ‘onze beperkte middelen worden gebruikt voor de ontwikkeling van de economie en de verbetering van het leven van mensen’. Overigens valt de renovatie van verouderde overheidsgebouwen niet onder het verbod. Maar daarbij zal het goedkeuringsproces zeer streng zijn en is er geen ruimte voor ‘luxe versieringen’. Ook op het veranderen van projectnamen zal scherp worden gelet.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.