Nieuws

Westplan verkoopt winkelcentrum

Westplan heeft een winkelcentrum in Atlanta, Verenigde Staten verkocht voor ruim 27 miljoen dollar.

Westplan heeft met de verkoop van winkelcentrum Fountain Oaks in Atlanta in de Verenigde Staten een aansprekend resultaat gerealiseerd voor haar beleggers. Westplan heeft het winkelcentrum voor ruim 27 miljoen dollar verkocht, tijdens de crisis in 2010 werd het winkelcentrum voor ruim 19 miljoen dollar aangekocht. Dit meldt Westplan in een persbericht.

Bovendien wist Westplan een nieuw langjarig huurcontract met supermarktgigant Kroger te bewerkstelligen en tevens de leegstand te verhuren. Door de aantrekkende economie in het zuiden van de Verenigde Staten zijn ook de prijzen van verhuurde supermarktcentra sterk gestegen.

Fountain Oaks is voor 27.650.000 dollar aan AmREIT, een groot landelijk opererend fonds verkocht. Beleggers uit dit fonds realiseren hiermee een rendement per jaar van 23% IRR.

Directeur van Westplan Patrick van Harderwijk: “We adviseren onze relaties om winst te nemen op de winkelportefeuille. Tegelijkertijd merken we een behoefte bij onze beleggers om te investeren in huurwoningen in het economisch sterke zuiden van de Verenigde Staten. Westplan plaatst haar (huur)woningfondsen onderhands bij een selecte groep particuliere en professionele investeerders.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.