Nieuws

Credit Linked komt met Vastgoed X

Fondsaanbieder Credit Linked komt met een nieuw beleggingsfonds.

Fondsaanbieder Credit Linked komt met een nieuw beleggingsfonds: Credit Linked Vastgoed X. Het fonds investeert in particuliere hypotheekleningen op woningen in Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. 

“Uiteraard zullen er weer portefeuilles van hypotheekleningen worden geselecteerd, die voldoende beschermd zijn om zonder verliezen een beduidende daling van de huizenprijzen op te kunnen vangen,” laat Credit Linked weten. De bescherming moet bestaan uit een combinatie van overwaarde van het onderpand, een vaste beschermingslaag en een periodiek beschikbare beschermingslaag. “Een opbrengst van 75% van de huidige executiewaarden in combinatie met gedwongen verkopen van één op de vijf woningen leidt daardoor niet tot verliezen voor Vastgoed X,” aldus de fondsaanbieder uit Soest. 

Credit Linked verwacht in de eerste helft van mei een goedkeuring van het prospectus door de AFM. 

Nieuwe aankoop
Voor het Vastgoed IX-fonds heeft Credit Linked daarnaast opnieuw een aankoop gedaan. Het betreft een portefeuille van hypotheekleningen op Nederlandse woningen ter grootte van 524 miljoen euro. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.