Nieuws

Winkelfonds Duitsland 7 geplaatst

Holland Immo Group heeft het Winkelfonds Duitsland 7 succesvol geplaatst. Dit fonds belegt in twee nieuwe Duitse winkelcentra.

Het Winkelfonds Duitsland 7 NV is succesvol geplaatst. Dit fonds van Holland Immo Group belegt in de financiering van twee nieuwe Duitse winkelcentra, in totaal 19,3 miljoen euro, voor dagelijkse boodschappen (food en non-food).

De vastgoedportefeuille bestaat uit twee centraal gelegen binnenstedelijke winkelcentra, gelegen in de steden Berlijn en Hamm (deelstaat Noordrijn-Westfalen). Circa 96% van de huurstroom is afkomstig van grote Duitse winkelketens zoals:

  • REWE
  • Combi
  • Aldi
  • Takko
  • dm-drogerie
  • een bankfiliaal van Volksbank Hamm

De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt circa vijftien jaar. De beoogde looptijd van het fonds is zeven tot tien jaar. Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Martken.

In totaal werden 1.672 participaties van 5.000 euro per participatie geplaatst; in totaal circa 8,4 miljoen euro. Inschrijving stond open vanaf medio december 2012. Het totale investeringsvolume bedraagt 19,3 miljoen euro en is voor circa 11 miljoen euro (57%) hypothecair gefinancierd bij de Duitse WGZ Bank. Het verwachte totaalrendement bedraagt 8,8% op jaarbasis. Het directe uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 7,2% per jaar.

Holland Immo Group is een aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers. Het bedrijf richt zich op het initiëren en beheren van beleggingen in centraal gelegen Duitse winkelcentra voor dagelijkse boodschappen. Holland Immo Group heeft sinds 2001 in totaal 23 vastgoedfondsen geïnitieerd met een totaal fondsvolume van 720 miljoen euro. Daarvan betreft circa 220 miljoen euro Duits winkelvastgoed.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.