Heerenstede wil Golf Centrum verkopen

Heerenstede gaat Golf Centrum Rotterdam in zijn geheel verkopen aan Robin Bravenboer. De exploitatie is al overgedragen.

Heerenstede wil Golf Centrum Rotterdam in zijn geheel verkopen. Volgens directeur Jan Zwart is het bijna zeker dat het vastgoed wordt verkocht. Dit laat hij weten aan Participaties.nl. 

In aanloop naar de verkoop, heeft Heerenstede vorige week al de exploitatie van Golf Centrum Rotterdam overgedragen. De Rotterdamse horecaondernemer Robin Bravenboer koopt de twee etages tellende driving range met negen holes. 

“Golfbanen zijn niet onze core business en Rotterdam is net iets te ver van Amsterdam om de exploitatie goed op orde te houden,” zegt Zwart. “Daarnaast is de markt in Rotterdam toch wat anders dan in Amsterdam."

Volgens Zwart is Heerenstede dicht bij een overeenkomst om Golf Centrum Rotterdam in zijn geheel te verkopen. “Obligatiehouders kunnen hun geld dan snel terugkrijgen. Na twee faillissementen, lijkt mij dat goed nieuws.” 

Spaarnwoude blijft
Heerenstede nam recent de exploitatie van twee golfbanen over, Golfbaan Spaarnwoude en Golf Centrum Rotterdam, nadat de voormalige exploitant, Golf Goed, in december vorig jaar failliet ging. De exploitant zou zijn omgevallen door ‘slecht management’ en zat in financiële problemen. De huurlasten konden niet betaald worden en Golf Goed zag een forse terugloop in het aantal golfers. 

Heerenstede bevestigt niet van plan te zijn om Spaarnwoude ook te verkopen. “Alles is te koop, maar voorlopig doen wij het lekker zelf,” liet de vastgoedonderneming al eerder weten. 

Justin Doornekamp is freelance-redacteur bij Participaties.nl. Justin Doornekamp kan posities innemen op de financile markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie aan de auteur is welkom.