Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Catalyst stapt naar rechter

Catalyst daagt de Stichting Homburg Bonds voor de rechter om inzicht in het adressenbestand van de Homburg-obligatiehouders.

Catalyst Capital daagt de Stichting Homburg Bonds (SHB) voor de rechter. Het Canadese private equityfonds wil toegang tot het adressenbestand van 9.000 obligatiehouders van de Homburg Bonds. Ook zou SHB-bestuurder Marian Hogeslag door haar verleden op zijn minst de schijn wekken van partijdigheid.

"Ons bod wordt gefrustreerd. Wij krijgen van SHB geen toegang tot de obligatiehouders. Daarom stappen we naar de rechter", verklaart Marvin Buddingh, de zegsman van Catalyst in Nederland. Wanneer het kort geding dient bij de Amsterdamse voorzieningenrechter is nog niet duidelijk. Catalyst beschuldigt directeur Marian Hogeslag dat zij niet open is naar haar achterban over haar banden met Richard Homburg, de oprichter van Homburg Invest en Homburg Capital, en zijn rechterhand Richard Stolle.

Homburg en Stolle hielden tot 2010 een belang van zo’n 36% in de onderneming van Hogeslag ActivInvestors. "Stolle was bovendien tot april 2011 commissaris bij ActivInvestors" aldus Buddingh. "Terwijl Hogeslag enkele maanden later bestuurder werd van de SHB."

In een reactie zegt Hogeslag dat ze "nooit een geheim" heeft gemaakt over haar banden met Homburg en Stolle. Volgens haar doet die kwestie ook niet ter zake, omdat zowel Homburg als Stolle geen rol meer spelen bij Homburg Invest. Ze zegt geen inzage in het adressenbestand te kunnen geven in verband met de privacywetgeving. "Het merkwaardige is echter dat wij tot op heden nog geen verzoek hebben gekregen om die adressen. Ik denk dat Catalyst eigenlijk vooral met modder wil gooien. Maar wij willen geen onnodige vertraging. Ons gaat het uitsluitend om de hoogst mogelijke waarde te creëren voor alle bondhouders," aldus Hogeslag.

Catalyst verlengde de aanmeldingstermijn tot 28 februari "om de obligatiehouders de mogelijkheid te geven met alle beschikbare relevante informatie een beslissing te nemen over Catalysts tenderbod". Volgens Hogeslag zijn er buiten Catalyst tenminste nog twee andere partijen die belangstelling hebben voor de bonds. De 9.000 bondhouders hebben in totaal nog 440 miljoen euro te goed van het noodlijdende Homburg Invest.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.