Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Prijsdaling Spaanse woningmarkt gestuit

De woningprijzen in Spanje zijn in januari vrijwel gelijk gebleven aan de gemiddelde prijs voor een woning in december 2012.

De woningprijzen in Spanje zijn in januari vrijwel gelijk gebleven aan de gemiddelde prijs voor een woning in december. Dat meldde de Spaanse vastgoedconsultant Fotocasa gisteren op haar website. Het is de eerste maand in drie jaar tijd waarin de prijs in de daaropvolgende maand niet daalde.

Fotocasa berekent de huizenwaarde op basis van de oppervlakte van een woning en kwam daarbij net zoals in december uit op een gemiddelde prijs van 1.890 euro per vierkante meter. In de hoofdstad Madrid steeg de prijs op maandbasis zelfs licht, met 0,3% naar 2.965 euro voor een vierkante meter.

Op jaarbasis daalden de huizenprijzen in Spanje in de eerste maand van het jaar wel nog altijd sterk, met bijna 10%. Sinds de crisis in de vastgoedsector toesloeg, daalden de huizenprijzen in het land al met meer dan een derde ten opzichte van de piek van 2007. In de regio Murcia gingen de prijzen vorige maand het hardst omhoog.

Woningen waren daar gemiddeld 1% duurder dan een maand eerder. In Cantabrië ging de prijs het sterkst omlaag, met 0,9%. De duurste plek om te wonen in Spanje is de noordelijke stad San Sebastián. Daar betaalde een huizenkoper in januari gemiddeld bijna 4.600 euro per vierkante meter. Maar dat was ondanks de hoge gemiddeldemeterprijs nog altijd 12% minder dan een jaar eerder.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.