Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Heerenstede neemt Spaarnwoude over

Heerenstede heeft overeenstemming bereikt over de overname van de exploitatie van Golfbaan Spaarnwoude.

Heerenstede heeft met de curator overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de overname van Golfbaan Spaarnwoude. Het vastgoedbedrijf zal de exploitatie op zich nemen. 

Hiermee is de continuïteit van de golfbaan, dat een van de grootste golfbanen van Europa is, veilig gesteld. Vanaf 2 januari is de baan weer volledig open. Volgens het FD is het personeelsbestand gehalveerd tot dertig werknemers.

Van de voormalige exploitant van Golfbaan Spaarnwoude, Golf Goed, is op 13 december het faillissement uitgesproken. De exploitant zou zijn omgevallen door ‘slecht management’ en zat in financiële problemen. De huurlasten konden niet betaald worden en Golf Goed zag een forse terugloop in het aantal golfers.

Heerenstede is sinds medio 2009 eigenaar van de opstallen en (onder)erfpachter van het 140 hectare grote terrein. Door de overname van de exploitatie van Golfbaan Spaarnwoude zijn het eigendom en de exploitatie van Golfbaan Spaarnwoude weer samen gebracht.

Spaarnwoude beschikt over 66 holes en 80 geheel overdekte afslagplaatsen. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.