Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

StoneBridge verkoopt appartementen

StoneBridge Investments heeft het Amerikaanse vastgoedfonds Washington Residential Fund IV verkocht.

StoneBridge Investments heeft het Amerikaanse vastgoedfonds StoneBridge Washington Residential Fund IV, LP van hand gedaan. Door de verkoop kan  jaarlijks een rendement van 17% voor investeerders gerealiseerd worden.  

Recent is voor 10,1 miljoen dollar het appartementencomplex ‘Brooklawn Apartments’ verkocht door StoneBridge. Het fonds kwam in 2011 tot stand in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren te Amstelveen. 

Brooklawn Apartments, gelegen in de voor investeerders ‘veilige haven’ Washington, D.C. regio, werd voor ruim acht miljoen dollar aangekocht en bestaat uit 86 appartementen, evenals een ontwikkelingsperceel.

"De sterk verbeterde investeringsmarkt voor appartementen in de Verenigde Staten en het succesvol implementeren van een professionele beheerorganisatie, hebben geresulteerd in een hogere bezettingsgraad en lagere operationele kosten," aldus de fondsenaanbieder uit Den Haag. "Wij hebben onze investeerders daarom geadviseerd het gehele project te verkopen." 

In september is gekozen voor de verkoop voor aan O’Connell Development Group, Inc. Hierdoor is het mogelijk geworden om boven het geprognosticeerde jaarlijks totaalrendement uit te keren. Door de verkoop wordt er een rendement gerealiseerd van 17% per jaar, gedurende een beleggingsperiode van 1,6 jaar.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober
  5. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’