Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Doorstart Spaarnwoude bevestigd - update

Jan Zwart, mede-eigenaar van Heerenstede, bevestigt de doorstart van de failliete Golfbaan Spaarnwoude.

Jan Zwart, mede-eigenaar van het vasgoedbedrijf Heerenstede, bevestigt in het Noordhollands Dagblad de doorstart van de failliete Golfbaan Spaarnwoude.

Eerder deze week is het faillissement uitgesproken over Golf Goed, de exploitant van de Golfbaan Spaarnwoude. De vorige exploitant is volgens Zwart omgevallen door 'slecht management'. De banen zijn voor onbepaalde tijd gesloten.

Kort na het faillissement liet Heerenstede al weten dat er meerdere gegadigden waren voor de overname van de exploitatie. Toch lijkt het er nu op dat het vastgoedbedrijf zelf het golfbedrijf gaat runnen.

[update 3 december] Ook het golfbedrijf Burggolf, met negen golfbanen in het hele land, lijkt nog in de running. Eigenaar Marcel Welling bevestigt in het Haarlems Dagblad dat zijn bedrijf een kandidaat is om de exploitatie van Golfbaan Spaarnwoude over te nemen. Wellink is tegelijk terughoudend. ,,Er is één belangrijke voorwaarde: er moet iets aan de huur worden gedaan. Die is te hoog. Zonder lagere huur is een duurzame oplossing voor Golfbaan Spaarnwoude niet mogelijk,’’ zegt hij in de krant. 
 
Golf Goed betaalde Herenstede jaarlijks 1,2 miljoen euro aan huur. Bovenop dit bedrag kwam nog een erfpacht van ruim vier ton.

Heerenstede heeft al een eerste gesprek gehad met de curator. Volgende week dinsdag of woensdag hoopt Zwart meer te kunnen vertellen, bijvoorbeeld over de consequenties voor het personeel dat nu thuiszit.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.