Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Woningmarkt verder achteruit in 2013

De woningprijzen dalen volgend jaar met 7% en in het jaar daarop met nog eens 5%.

De woningprijzen dalen volgend jaar met 7% en in het jaar daarop met nog eens 5%. Dat heeft ING, een van de grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, donderdag voorspeld.

Volgens het economische bureau van de bank dalen de prijzen van koopwoningen in 2012 met 7,5%. ‘Op dit moment is de vraag op de woningmarkt laag en het aanbod hoog. Dat houdt de prijzen onder druk’, aldus ING.

Om de woningprijzen te laten stabiliseren, moet eerst de vraag naar woningen aantrekken en het aanbod flink dalen. ‘Dan hebben kopers steeds minder te kiezen en neemt hun huidige sterke onderhandelingspositie af. Komt de prijsbodem in zicht, dan zullen veel van de huidige afwachters de sprong wagen en instappen’, aldus de bank. De bodem in de prijzen is volgens ING echter nog niet bereikt. ‘Gezien de huidige economische vooruitzichten, de maatregelen van het kabinet en het torenhoge aanbod verwachten wij dat de woningprijzen niet eerder dan in 2015 zullen stabiliseren.’

De voorspellingen van ING liggen in lijn met eerdere uitspraken van economen bij Rabobank.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Woningen in augustus 8,2% duurder
  2. Huizenprijzen stegen in juli met 7,4%
  3. Huizenprijzen in juni met 7,6% gestegen
  4. Coronacrisis vooralsnog geen vat op woningmarkt
  5. 13.000 gebouwen omgevormd tot woning