Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Waarschuwing DNB ECC Southeast Asia Bonds (2)

De waarschuwing van DNB tegen ECC Southeast Asia Retail Bonds gaat ‘puur’ over een ‘technisch juridische kwestie’.

De waarschuwing van de Nederlandsche Bank (DNB) tegen ECC Southeast Asia Retail Bonds gaat ‘puur’ over een ‘technisch juridische kwestie’. Dat zegt althans topman Tjeert Kwant van de ECC Group in Eindhoven. Het ‘verschil van inzicht’ heeft volgens hem niets te maken ‘met de wijze waarop gelden zijn verworven of besteed’.

DNB waarschuwt sinds 1 november op zijn website dat beleggers moeten uitkijken voor Southeast Asia Retail Bonds B.V. De Eindhovense vennootschap zou zonder vergunning van DNB het bedrijf van bank uitoefenen. De onderneming heeft obligaties uitgegeven ter financiering van een winkelcentrumproject van 70.000 m2 in de Thaise stad Chiang Mai.

Volgens topman Kwant van de ECC Group heeft de waarschuwing betrekking op een ‘beperkt deel’ van de derde en laatste emissie van Southeast Asia Retail Bonds. Deze emissie omvatte in totaal 6 miljoen euro en is eind vorig jaar al geplaatst bij beleggers. ‘Het gaat om de gekozen structuur van een deel van deze emissie die volgens de DNB niet conform de regels is verlopen. Wij hebben nooit de intentie gehad om de wet te overtreden. We hopen zo snel mogelijk dit verschil van inzicht uit de wereld te helpen’, aldus Kwant. Hij zegt verder geen details te kunnen geven over de kwestie, omdat zijn eigen juridische kennis daarvoor tekort schiet. Afgelopen maandag gaf de DNB al aan tegen Vastgoedmarkt dat er geen toelichting komt op het summiere persbericht.

Het Thaise project van de ECC Group vergt een investering van 61,5 miljoen euro. ECC financiert de megamall onder andere via drie obligatieleningen van in totaal 13,7 miljoen euro, die allemaal zijn geplaatst. 325 Nederlandse particuliere beleggers zijn ingestapt. Het winkelcentrum wordt volgens Kwant in het eerste kwartaal van 2013 opgeleverd.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.