Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Waarschuwing DNB tegen ECC

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt sinds 1 november op haar website tegen ECC Southeast Asia Retail Bonds.

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt sinds 1 november op haar website tegen ECC Southeast Asia Retail Bonds. De Eindhovense vennootschap zou zonder vergunning als bank functioneren.

Of er stappen worden ondernomen tegen het bedrijf dat obligaties uitgeeft voor de financiering van een winkelcentrumproject van 70.000 m2 in de Thaise stad Chiang Mai, wilde de toezichthouder gisteren niet zeggen.

Volgens DNB is vastgesteld dat ECC Southeast Asia Retail Bonds door de uitgifte van obligaties gelden aantrekt van consumenten zonder hierbij te beschikken over de vereiste vergunning van DNB’. De toezichthouder adviseert om altijd goed onderzoek te doen naar een aanbieder van financiële producten, voordat men hiermee zaken doet.

Bij ECC Group was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar. De bouw van het winkelcentrum in de Thaise stad Chiang Mai begon in het voorjaar van 2011 met een jaar vertraging. Het project vergt een investering van 61,5 miljoen euro. ECC financiert de Thaise mega mall onder andere via drie obligatieleningen voor Nederlandse particuliere beleggers, die volgens de eigen website van het bedrijf allemaal zouden zijn geplaatst. Als dat klopt dan komt de waarschuwing van DNB als mosterd na de maaltijd. Het gaat om obligaties van 75.000 euro. Het Thaise project zou volgens de website van ECC in het derde kwartaal van 2012 worden opgeleverd, onduidelijk is of dat inmiddels is gebeurd.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.