Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Zeuven Meeren maakt bezwaar tegen boete

Vastgoedfonds Zeuven Meeren Hotelfonds zal bezwaar maken tegen de boete die De Nederlandsche Bank oplegde.

Vastgoedfonds Zeuven Meeren Hotelfonds zal bezwaar maken tegen de boete die De Nederlandsche Bank oplegde vanwege het zonder vergunning uitoefenen van bankzaken. Dit meldt Vastgoedjournaal. 

In een reactie aan de website laat een woordvoerder van beheerder Zeuven Meeren Fondsbeheer weten dat de boete niet terecht is. “Als deze boete niet wordt gematigd, dan komt het in theorie ten laste van de beleggers in het fonds. Zij hebben 2,4 miljoen euro hierin geïnvesteerd,” aldus de beheerder. 

Volgens DNB overtrad het Hotelfonds de Wet op financieel toezicht door via de uitgifte van obligaties geld aan te trekken dat vervolgens werd doorgesluisd naar vastgoed-cv’s. Daarnaast was het vastgoedfonds niet in het bezit van een door DNB verstrekte vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van bank.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober