Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Woningprijzen in september 8% omlaag

Verkochte bestaande koopwoningen waren in september 7,9% goedkoper dan in september 2011.

Verkochte bestaande koopwoningen waren in september 7,9% goedkoper dan in september 2011. Dat is nagenoeg dezelfde prijsdaling als in de twee voorgaande maanden. Toen waren de huizenprijzen ook 8% lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster.

Deze index geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn. De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in september op het niveau van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling ruim 16%. In de eerste negen maanden wisselden 81.000 woningen van eigenaar, 8% minder dan in dezelfde periode van 2011.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Coronacrisis vooralsnog geen vat op woningmarkt
  2. Aantal bezoekers winkelstraten nog ver onder pre-coronaniveau
  3. Babyboomers bedreigen winkelstraten
  4. 'Vraag naar kantoorvastgoed zal juist toenemen'
  5. Beursgenoteerd versus niet-beursgenoteerd vastgoed