Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Beleggingsvolume groeit dankzij Duitse fondsen

In de afgelopen zes maanden investeerden Duitse fondsen 516 miljoen euro in vastgoed. Dit meldt vastgoedadviseur Savills.

Duitse fondsen blijven geïnteresseerd in Nederlands vastgoed. In de afgelopen zes maanden investeerden Duitse fondsen 516 miljoen euro in vastgoed. Dit meldt vastgoedadviseur Savills.

Dit is 47% van het totale volume van 1,1 miljard euro. Chalet Group is verantwoordelijk voor een groot deel van de investeringen, nadat het in maart 425 miljoen euro betaalde voor de Philips High Tech Campus. Mede door de transactie steeg het totale beleggingsvolume met 36%. Deze trend zal zich gedurende het jaar niet voorzetten, verwacht Savills. De adviseur schat dat het totale volume op 3,2 miljard euro zal liggen tegen het einde van 2012. Dit is iets minder dan de 3,4 miljard van vorig jaar.

In het totaal van alle vastgoedsectoren (kantoren, retail en bedrijfspanden) nam het volume met 10,1% af tot € 1,63 miljard. De verhuurmarkt daalde met 17% naar 1,83 miljoen m2 tegen 2,2 miljoen m2 in de eerste helft 2011.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.