Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken.

Arend Jan is van alle markten thuis en blogt (over) alles wat los en vast zit. Gebeurt er iets? Dan heeft Arend Jan dat als eerste en als hij het niet als eerste heeft, is het niet gebeurd :-) Als senior content manager is hij ook onzichtbaar aan het werk achter de IEX-schermen.

Slotcall: een draai dus, afwachten of het de draai is

Toch nog plus AEX na brak dagje. Truc zat hem weer eens in ASML, ASMI en Besi. CM.com, PostNL, HAL, olie, rentes, dollar en de rest.

Dit twitterde ik rond het middaguur. Moet u nu de slotkoersen van onze chippers eens zien. 

Het is weer typisch zo'n dag dat Mr. Market schaterlachend de deur van het Damrak achter zich dicht trekt. Net op het moment dat u misschien ook dacht dat de AEX weer een haaientand van pak-m-beet -5% à -10% in eigen grafiek ging neerzetten, draaide de markt na opening Wall Street.

De rentes leveren ook één à twee basispuntjes in - bevestiging dus - en de dollar staat net onder 1,12 sterk te wezen. Bescheiden rebound dus en het is zeker nog geen uitgemaakte zaak dat de markt van karakter veranderd. Ofwel, TINA overboord en dat in ieder geval aandelen en obligaties het moeilijk krijgen.

Genoeg beweging vandaag op het Damrak, maar er is amper nieuws en is meestal niet te duiden. First things first, collega Niels Koerts is door met dit aandeel. Op veler verzoek zal ik maar zeggen en niet altijd even vriendelijk. Niels was misschien te enthousiast, maar duik er dan ook niet met zoveel geld in.

U was wat dat betreft gewaarschuwd. Een advies is meer dan alleen buy, hold of sell en een koersdoel, het gaat vooral om de kansen én risico's. 

Verder is er niet zoveel bijzonders te melden over markt van vandaag. Technologie had het moeilijk, maar herstelde dus wat, in de VS liggen winkels onder druk door rampzalige outlooks GAP en Nordstrom (ga maar niet kijken wat hun koersen doen) en Opec heroverweegt een productieverhoging.

Dat zat er in, gisteren besloot de VS haar strategische voorraad aan te spreken. Duitsland heeft weer een regering - zij wel - en wil op ieder dak FLAK... uhm zonnepanelen dus en in de VS gaan straks de kalkoenen de oven in voor Thanksgiving. Morgen is de VS dicht en vrijdag in de praktijk ook: Black Friday.

En ja, hoe lang blijft u deze slotcall op dit uur lezen? Ik hoop niet dat Euronext mee leest, we maken al genoeg uren op de beurs. Wie maximaal 40 uur per week wil werken, kan het Damrak beter links laten liggen.

De brede markt dan vandeaag, er springt niets uit.

Om voor nog een beetje oh's en ah's in deze rubriek te zorgen, heb ik hier de scores van twee minuten na opening Wall Street. Zoek de verschillen.

De (AAA) rentes stonden dus ook twee à drie basispunten lager vandaag.

Beursplein 5

De gong klonk nog niet, of daar was net HAL al met haar Q3's.

Ik pak de Schaal van Mock er bij voor dat significant. Duidelijk.

Verder is er toch echt wel wat aan de hand daar in België in PostNL? De verhalen in de pers daar zijn niet mis.

En nog even voor de liefhebbers van deze Deens-Nederlandse combinatie, want onze spaarzame biotech fondsen ontberen momenteel fantasie.

Verder nog iets? Vastgoed ligt goed, verder zie ik eigenlijk geen grote gemene delers

  • Aegon is een typisch Amerikaanse rentefonds, maar de correlatie is grillig
  • KPN gaat wellicht lekker op Europese M&A fantasie
  • Met Just Eat Takeway zit u nooit om fantasie verlegen
  • De Philips CEO hield vandaag een conference call over u-weet-wel, maar volgens onze analisten was er geen nieuws
  • AkzoNobel staat denk ik bij iedereen bovenaan de supply chain lijstjes
  • ArcelroMittal heeft weer zo'n dag, zoals ze die altijd heeft - in goede en slechte tijden
  • Galapagos logenstraft meteen mijn woorden van daarnet
  • Wie gaat wat op Intertrust beiden? U hebt er alle vertrouwen in
  • De combi OCI - Plug Power maakt bar weinig los
  • Oh, InPost. Weer een low
Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.