Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuw winkelfonds Holland Immo

Het winkelvastgoedfonds 5 van Holland Immo Groep investeert in winkelcentra in Berlijn en Nedersaksen.

 

Na de lancering van eerdere Duitse winkelvastgoedfondsen komt participatiefondsaanbieder Holland Immo Group (HIG) binnenkort met Winkelvastgoedfonds 5 NV op de markt. Dit fonds, bedoeld voor particuliere beleggers, belegt in nieuwe winkels voor dagelijkse voorzieningen (food en non-food) in Duitsland. Inschrijven kan vanaf €10.000.

De vastgoedportefeuille bestaat uit twee binnenstedelijke winkelcentra, gelegen in Berlijn en Bruchhausen-Vilsen (deelstaat Niedersachsen) met als huurders o.a. REWE, Kaiser’s, Penny, Rossmann, Takko, DEPOT en KiK. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt ruim 13,2 jaar. De beoogde looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de AFM. Zodra de prospectustoetsingen door de AFM en Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) zijn afgerond, zal het fonds opengesteld worden voor inschrijving, naar verwachting medio oktober.

Het totale investeringsvolume bedraagt € 19,3 miljoen, waarvan € 11,0 miljoen (57%) hypothecair wordt gefinancierd en € 8,3 miljoen via deze emissie. Deelname is mogelijk vanaf € 10.000 (exclusief 3% emissiekosten).

Het verwachte totaal rendement bedraagt 8,8%. Het direct rendement, dat op kwartaalbasis zal worden uitgekeerd, is geprognosticeerd op 7,3% per jaar.

HIG is een top 10 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelvastgoed beleggingen in Nederland en Duitsland. Sinds 2001 heeft HIG in totaal 21 vastgoedfondsen geïnitieerd met een totaal fondsvolume van € 685 miljoen. Daarvan is sinds 2008 ca. € 180 miljoen aan Duitse winkelvastgoedfondsen geïnitieerd.

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Ondanks corona is winkelleegstand nauwelijks gestegen
  2. Huizenprijzen in vierde kwartaal met 11,6% gestegen
  3. Nog nooit waren de hypotheekrentes zo laag
  4. 'Logistiek vastgoed steeds meer in de stad geconcentreerd'
  5. Annexum neemt winkelpanden Jumbo over