Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Geen relatie winkelhuurprijs met leegstand

Winkelhuurprijzen vertonen geen samenhang met leegstand en vloerproductiviteit. Dat melden Roots Beleidsadvies en AnalyZus.

Winkelhuurprijzen vertonen geen samenhang met leegstand en vloerproductiviteit. Dat melden Roots Beleidsadvies en AnalyZus op basis van onderzoek naar winkellocaties in de Randstad.

In een goed functionerende markt zou er een relatie tussen vraag en aanbod moeten zijn, stellen de onderzoekers. Een vervolgstudie moet uitwijzen of in gebieden waarin de leegstand recent is toegenomen, de huurprijzen zijn verlaagd.

In centrale winkelgebieden en stadsdeelcentra hangen gemiddelde huurprijzen het sterkst samen met het aanbod mode- en luxe winkels. In centrale winkelgebieden hangen huurprijzen ook samen met de bereikbaarheid per openbaar vervoer en de compleetheid van het aanbod.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.