Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Duitse woningprijzen stijgen verder

De woningprijzen in Duitsland stijgen dit jaar opnieuw. De woningmarkt profiteert van de groeiende vraag naar huizen.

De woningprijzen in Duitsland stijgen dit jaar opnieuw. De woningmarkt profiteert van de groeiende vraag naar woningen, gedreven door de gunstige ontwikkeling van de arbeidsmarkt.

Dat voorspelde Deutsche Bank maandag (20 januari). De bank verwacht dat de prijzen voor bestaande appartementen dit jaar met 4% stijgen. Daarmee zouden appartementen voor het zesde achtereenvolgende jaar duurder worden. In de grote steden wordt een prijsstijging van gemiddeld 6% voorzien.

De afgelopen vijf jaar is er een aanhoudende groei van de woningprijzen in Duitsland, vooral in de stedelijke gebieden. Lage rentes maken het gemakkelijker om een woning te krijgen. Daarnaast is het voor investeerders ook aantrekkelijker om actiever te worden op de woningmarkt en minder op de obligatiemarkt.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.