Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Nieuw: Knab als investering

Afgelopen donderdag heeft een nieuwe bank onder de naam Knab haar deuren geopend. Klanten kunnen participeren in hun bank. Knab biedt namelijk achtergestelde..

Afgelopen donderdag heeft een nieuwe bank onder de naam Knab haar deuren geopend. De bank biedt tegen maandelijkse kosten diensten aan die erop gericht zijn het de klant financieel gemakkelijk te maken. 

Bij Knab, dat een onderdeel vormt van Aegon Bank, krijgen cliënten een overzicht van hun financiële situatie, ook van het geld dat ze elders hebben staan. De bank tipt dan als ze dat geld fiscaal vriendelijk kunnen sparen, beleggen of schenken. Knab voorkomt ook dat klanten onnodig rood staan door ze tijdig te waarschuwen. 

Verder komt er volledige transparantie over de kosten, aldus oprichter en direct René Frijters. Volgens hem zijn andere banken daar niet altijd helemaal duidelijk in. De dienstverlening van de nieuwe bank gaat een klant 15 euro per maand kosten.

Participeren
De bank biedt achtergestelde obligaties aan, waarbij de klant voor vijfduizend euro één Knab Participatie mag kopen. Deze worden uitgegeven door Aegon Bank, wat eveneens betekent dat als deze bank failliet gaat, de belegger pas een deel van zijn belegging kan terugkrijgen als alle schulden zijn voldaan. Beleggers krijgen dan wel voorrang boven de aandeelhouders. Een bruto dividend van 5% moet volgens Knab mogelijk zijn. Ook krijgt de belegger hiermee 50% korting op de vijftien euro aan maandelijkse kosten.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.