Nieuws

JR Shipping start uitgifte participaties

JR Shipping is gestart met de uitgifte van participaties voor het schip SeaZip 3.

JR Shipping is gestart met de uitgifte van participaties in het schip SeaZip 3, die de rederijgroep wil inzetten op de markt voor offshore windenergie. Beleggers kunnen volgens JR Shipping rekenen op een rendement van 9,1%.

Het schip is bestemd voor het overzetten van personen, onderdelen en voorraden en moet per maart 2015 voor de offshore windmolenindustrie varen. Eerder werden zusterschepen SeaZip 1 en 2 op de markt gebracht. “De offshore windmolenindustrie gaat een belangrijke fase in, waarin nieuwe, grootschalige windmolenparken worden gerealiseerd,” aldus JR Shipping. “Dit stimuleert de vraag naar offshore service schepen en professionele maritieme dienstverlening. Deze nieuwe generatie service schepen zijn erop berekend om onder uitdagende omstandigheden op volle zee hoge prestaties te leveren.”

Beleggers kunnen participeren vanaf 25.000 euro en er zijn 81 participaties beschikbaar. De rendementsprognose is gebaseerd op de aanname van driehonderd verhuurdagen per jaar. 

Eerder moest JR Shipping miljoenen ophalen bij beleggers om de nog uitstaande hypotheekschuld van twee schepen af te lossen

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.