Nieuws

Kredietverlening aan bedrijfsleven neemt weer af

Kredietverlening aan Europese bedrijven nam in februari met miljarden af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kredietverlening aan Europese bedrijven nam in februari met miljarden af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB). 

In februari kromp het krediet met dertien miljard euro naar iets meer dan 4,3 miljard euro, een daling van 3,1% ten opzichte van een jaar eerder. In januari bedroeg de afname nog negen miljard euro, wat neerkomt op een daling van 2,8%. Al sinds augustus 2012 is er maandelijks sprake van een krimp van de hoeveelheid uitgezette bedrijfskredieten. 

Aan de kant van de huishoudens is er wel een voorzichtig herstel zichtbaar. Volgens ECB hebben banken in februari zes miljard euro meer leningen bij huishoudens uitstaan dan in januari, in totaal voor 5231 miljard euro. Dat is nagenoeg hetzelfde niveau als een jaar geleden. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.