Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

'Diefstal klantenbestand Wilgenhaege'

Wilgenhaege beschuldigt Vermogensmonitor van diefstal van het klantenbestand.

Wilgenhaege beschuldigt Vermogensmonitor, dat namens particuliere beleggers klachten indient bij klachteninstituut Kifid, van diefstal van het klantenbestand. Vermogensmonitor zou klanten ongevraagd benaderd hebben om te klagen over de vermogensbeheerder uit Hoofddorp. 

55 beleggers klaagden via Vermogensmonitor bij de Kifid, omdat Wilgenhaege onverantwoorde risico’s zou hebben genomen met het geld van klanten. Zo zou in 2008 onnodig veel geld zijn belegd in de vastgoedfondsen Stedekroon en Propertunity

Wilgenhaege is ervan overtuigd dat Vermogensmonitor beschikt over vertrouwelijke bedrijfsgegevens, waaronder persoonsgegevens van klanten. Deze gegevens zouden zijn gebruikt om actief en ongevraagd cliënten te benaderen met de vraag of zij belegden in Stedekroon en/of Propertunity; en zo ja, of zij zich door Vermogensmonitor wilden laten vertegenwoordigen.

Vermogensmonitor zegt de verdachtmaking over het klantenbestand te zien als een ‘poging van Wilgenhaege om een einde te maken aan de stroom klachten’. De adviseur ontkent de verdachtmaking en inventariseert op welke wijze de gedupeerden zich tot Vermogensmonitor hebben gewend.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.