Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Private equity zoekt investeringen

December was de drukste maand sinds augustus 2011 voor private equity.

December was de drukste maand sinds augustus 2011 voor private equity. Investeerders in met name de Verenigde Staten staan te springen om zo snel mogelijk deals te sluiten door de onduidelijkheid over de financiële gevolgen van de ‘fiscal cliff’.

De toename van het aantal gemaakte deals zorgde voor een trendbreuk in vergelijking met de twaalf maanden voor december. Veel investeerders wilden zich toen niet binden aan een bedrijf, omdat zij wachtten op de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

In de afgelopen maand waren de onzekerheden over de financiële gevolgen van de ‘fiscal cliff’ de reden dat investeerders zo snel mogelijk deals wilden afronden. Hierdoor kunnen ze nog gebruik maken van de huidige tarieven voor vermogenswinstbelasting. Deze zullen naar verluidt in 2013 toenemen, hoewel het nog niet duidelijk is met hoeveel. 

Daarnaast steekt private equity zich dieper in de schulden dan voor de crisis om lucratieve bedrijven op te kopen, omdat de rente extreem laag ligt.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen