Nieuws

Groenhof legt functie bij Westplan neer

Buck Groenhof heeft donderdag besloten om zijn functie als commissaris bij Westplan Investors neer te leggen.

Buck Groenhof heeft donderdag besloten om zijn functie als commissaris bij Westplan Investors neer te leggen. Eerder deze maand ontstond commotie rond Groenhof, naar aanleiding van beschuldigingen van fraude door de voormalige topman van SNS Property Finance. 

Groenhof zou projecten die hij moest verkopen, via verborgen vennootschappen hebben afgeroomd en steekpenningen hebben gevraagd. In een artikel in het Financieele Dagblad wordt hij er ondermeer van beschuldigd twee projecten in de Franse Alpen te hebben willen doorspelen aan vastgoedbelegger Westplan. 

Naar aanleiding van de publicatie legt Groenhof zijn functie tijdelijk neer. Hij is van mening dat hij deze functie niet meer naar behoren kan uitoefenen.

“De directie van Westplan en de heer Groenhof hebben al bij zijn aantreden gemeld dat er sprake zou kunnen zijn van mogelijke belangenverstrengeling,” meldt de fondsenaanbieder in een bericht op de website. “Westplan is immers betrokken bij vastgoedprojecten waarbij SNS Property Finance en rechtsvoorgangers leningen hebben verstrekt. Voor zover Westplan betrokken was bij deze leningen, heeft de heer Groenhof zich zowel aan de kant van Westplan als aan de kant van SNSPF niet met deze dossiers bemoeid. Er is steeds in alle transparantie geopereerd.”

De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.