Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Haerzathe krijgt A+ rating van Scope

Haerzathe Studentenunits I BV is door het ratinginstituut Scope Ratings voorzien van een A+ rating.

Haerzathe Studentenunits I BV, de nieuwste obligatielening van Haerzathe Investments, is door het ratinginstituut Scope Ratings voorzien van een 'A+' rating. De obligatie heeft een relatief laag verwacht verlies.

Investment Grade
Haerzathe Studentenunits I BV biedt beleggers de mogelijkheid om te beleggen in schuldpapieren met een looptijd van vijftien jaar. Deze schuldpapieren zijn gezekerd met een tweede hypotheekrecht op 700 nieuwe modulaire studentenunits in Amsterdam-Zuidoost.

Het volgens Scope Ratings berekende verwachte verlies bedraagt 1,08% van de geïnvesteerde hoofdsom. Met de A+ rating waardeert Scope Ratings de kwaliteit van deze obligatielening als zeer goed (investment grade).

Key security- en risicofactoren
De belangrijkste karakteristieken zijn de transparante obligatiestructuur, de lange termijn contracten en de duidelijke allocatie van de projectrisico factoren tussen de betrokken partijen. De obligatielening wordt volledig afgelost tijdens de looptijd waardoor er geen risico verbonden is aan een eventuele restwaarde van de activa. Eventuele opleveringsvertragingen vormen de voornaamste risico’s.

Onafhankelijke ratings
De onafhankelijke ratings van Scope Ratings, die vergezeld gaan van uitgebreide analyses, geven beleggers inzicht in de belangrijkste risico's van de beleggingspropositie en de haalbaarheid van de prognoses.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Fonds met MKB-leningen: slimme belegging?