Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

JR Shipping komt met noodplan

Rederij JR Shipping hoopt met een herstructureringsplan het faillissement van zes schepen tegen te gaan.

Rederij JR Shipping hoopt met een herstructureringsplan het faillissement van zes schepen tegen te gaan. De betrokken investeerders moeten nog instemmen met het noodplan.

In het plan worden elf schepen van JR Shipping overgedragen aan een nieuw op te richten vlootfonds, het JR Fleet Fund. Alle schepen binnen dit fonds worden als één bedrijfseconomische eenheid geëxploiteerd. Dit de enige oplossing voor beleggers om een deel van hun inleg terug te krijgen, aldus de rederij. 

De bestaande cv’s die bij deze herstructurering betrokken zijn, krijgen een aandeel in het nieuwe fonds. De hoogte van het aandeel wordt bepaald aan de hand van de actuele fondswaarde. Schepen met een beter verdienperspectief krijgen zo vanzelf een groter aandeel dan schepen met een slechter perspectief. 

Aflossingsvrij 
JR Shipping heeft tot eind 2013 een aflossingsvrije periode bij de financierende HSH Nordbank weten te bedingen. Volgens de rederij voorziet het voorstel aan de bank daarnaast in versoepelde aflossingsafspraken na 2013. 

In het herstructureringsplan verbindt de bank zich aan een periode van zeven jaar met een nieuwe bedrijfsfinanciering tegen een rentepercentage van 2,75%. Dit terwijl de afzonderlijke scheeps-cv’s op dit moment gemiddeld 6% betalen.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.