Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

DNB straft vastgoedfondsenaanbieders

DNB straft twee bedrijven die zich de afgelopen jaren schuldig hebben gemaakt aan het illegaal uitoefenen van bankzaken.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft hoge bestuurlijke boetes opgelegd aan vastgoedfondsenaanbieders Zeuven Meeren Hotelfonds en Hypothecaire Vastgoed Obligaties 2 (HVO2). De bedrijven hebben zich de afgelopen jaren schuldig gemaakt aan het illegaal uitoefenen van bankzaken. 

Dit maakte de toezichthouder woensdag bekend. De boetes bedragen tussen de 1,5 en 2 ton. DNB zegt dat bij de hoogte van de straf is gekeken naar de ernst en duur van de overtreding. 

Zowel het Hotelfonds als HVO2 overtrad de Wet op het financieel toezicht door via de uitgifte van obligaties geld aan te trekken dat vervolgens werd doorgesluisd naar vastgoed-cv’s. Daarnaast zijn beide bedrijven niet in het bezit van een door DNB verstrekte vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van bank.

Het is onduidelijk hoeveel geld er uiteindelijk werd aangetrokken via obligaties, al deelt de toezichthouder normaal gesproken pas boetes uit in fraudezaken waarbij meer dan twee miljoen euro is gemoeid.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.