Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Annexum wil buitenlandse beleggers adviseren

Annexum wil de toegang van buitenlandse institutionele investeerders tot de Nederlandse vastgoedmarkt verbeteren.

Annexum wil de toegang van buitenlandse institutionele investeerders tot de Nederlandse vastgoedmarkt verbeteren. De vastgoedfondsenaanbieder is een nieuwe onderneming gestart om dit te faciliteren.

Annexum International zal investeerders ondersteunen om meer uit hun bestaande of op te bouwen Nederlandse vastgoedportefeuille te halen. Er zijn kansen op de Nederlandse vastgoedmarkt waar Nederlandse institutionele partijen nog maar zeer beperkt op inspelen, vinden managing partners Huib Boissevain en Olle van Alphen. “Een onafhankelijke dienstverlener die lokale kennis heeft is daarbij cruciaal,” aldus Van Alphen.

Hij gelooft dat dit een groeimarkt is waarin buitenlandse partijen in 2013 meer dan een miljard euro zullen beleggen in Nederland vastgoed: “Nederland heeft een stabiele economie met veel vastgoed, beschikbaar voor relatief aantrekkelijke prijzen. Ideaal voor investeerders die zoeken naar interessante rendementen. Buitenlandse partijen hebben echter beperkte lokale kennis om het vastgoed optimaal te laten renderen. In die behoefte zullen wij hen voorzien.” Annexum overweegt op termijn om ook Nederlandse institutionele beleggers te adviseren.

Annexum International gaat 15 oktober van start.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Huizenprijzen op nieuw record maar minder woningen verkocht
  2. Beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed? 7 beginnerstips
  3. NVM meet grootste prijsstijging ooit: koophuis kost nu gemiddeld €410.000
  4. Helft van de huizen wordt verkocht boven de vraagprijs
  5. Gekte huizenmarkt houdt aan: huizenprijzen in mei met 12,9% gestegen