Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Europees transactievolume daalt 8%

Het totale transactievolume op de Europese vastgoedbeleggingsmarkt is het afgelopen jaar met 8% gedaald.

Het totale transactievolume op de Europese vastgoedbeleggingsmarkt is de afgelopen twaalf maanden met 8% gedaald. Dat meldt BNP Paribas Real Estate, de alliantiepartner van Holland Realty Partners.

Volgens de vastgoedadviseur is de afname minder sterk dan op basis van de eurocrisis werd verwacht. Nederland doet het met een daling van 11% iets slechter dan gemiddeld in Europa.

Met een beleggingsvolume van in totaal 5 miljard euro is Nederland vierde van Europa, mede dankzij aankopen van Deka (Viñoly en The Rock in Amsterdam) en een consortium rondom Chalet Group (High Tech Campus in Eindhoven). Maar de aanvangsrendementen op de Nederlandse kantorenmarkten stijgen verder. Van de dertig belangrijkste Europese kantoorsteden hebben alleen Brussel en Lissabon hogere aanvangsrendementen. Het beeld van winkelvastgoed is gunstiger: aanvangsrendementen op Amsterdamse winkels komen onder de 5% uit.

De tweede helft van 2012 zal een verdere terugval van het Europese investeringsvolume brengen, op sommige markten zelfs met meer dan 50%. De klappen zullen het minst hard zijn in landen die maar beperkt last hebben van de eurocrisis, zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Nederland, aldus BNP Paribas Real Estate.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.