Nieuws

Vastned koopt winkelpanden op toplocaties in Amsterdam en Zwolle

Op de beste locaties in Amsterdam en Zwolle heeft beursfonds Vastned drie winkelpanden aangekocht v...

Op de beste locaties in Amsterdam en Zwolle heeft beursfonds Vastned drie winkelpanden aangekocht voor in totaal ruim €9 miljoen. Tegelijk heeft het fonds voor €12 miljoen objecten verkocht in Frankrijk. 

Taco de Groot, Chief Executive Officer van Vastned: “Deze desinvesteringen en acquisities geven duidelijk de richting van onze strategie aan, namelijk te focussen op high street shops op sterke locaties in de grotere steden en tegelijkertijd een sterke balans te behouden, zodat wij snel kunnen reageren als er zich aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden aandienen in de markt.”

Vastned heeft haar portefeuille versterkt met de verwerving van twee panden in het hart van Amsterdam op Leidsestraat 46 en Keizersgracht 504 met een totaaloppervlakte van 650 m2. Huurders zijn schoenenspecialist Boots en restaurantketen Bagels & Beans. De panden zijn verworven voor € 5,3 miljoen inclusief aankoopkosten. In Zwolle is een high street shop verworven op Diezerstraat 74, bestaande uit een winkel op de begane grond van ca. 325 vierkante meter verhuurd aan sportartikelenketen Aktie Sport. Dit pand ligt naast een andere high street shop in de portefeuille van Vastned. De aankoopprijs inclusief aankoopkosten was € 4,0 miljoen. Alle drie de high street shops zijn verworven van particuliere beleggers, en zijn inmiddels overgedragen.

Tegelijk is Vastned aan het verkopen geslagen door haar pijplijnproject dat deel uitmaakt van het Grand Plaisir Sablons winkelcentrum in Plaisir ten zuidwesten van Parijs te verkopen. Vastned zal de opbrengst gebruiken om de balans te versterken, zodat de onderneming haar strategie verder kan uitrollen. Het pand is verkocht voor € 10 miljoen. Tevens heeft Vastned vier andere non-core panden in Lille en Armentières verkocht voor € 2 miljoen. In het kader van de focus op venues for premium shopping stoot Vastned stap voor stap panden af die niet op kwaliteits-high streets gelegen zijn. De panden zijn gemiddeld tegen boekwaarde verkocht aan Franse beleggers. De overdracht van alle panden zal in de loop van het derde kwartaal 2012 plaatsvinden.

Bron: Vastgoedjournaal. Klik hier voor meer vastgoednieuws.