Nieuws

Beleggersblad ziet aantrekkelijk instapmoment vastgoedfondsen door discounts

Het bekende beleggersblad Beleggers Belangen breekt een lans voor investeringen in vastgoedfondsen van...

Het bekende beleggersblad Beleggers Belangen breekt een lans voor investeringen in vastgoedfondsen vanwege de nu hoge discounts. Retailfondsen zijn het veiligst maar kantorenfondsen hebben het hoogste opwaartse potentieel.  

Beleggers Belangen in haar artikel dat geschreven is door Jeroen Boogaard: “Vanuit institutionele zijde blijft de vraag naar kwalitatief hoogwaardig vastgoed, dat langjarig is verhuurd aan kredietwaardige partijen, sterk. Het verschil tussen het aanvangsrendement op deze vastgoedbeleggingen en de kapitaalmarktrente is nog relatief aantrekkelijk.

Daar komt bij dat vastgoed een goede inflatiehedge is, wat bij het huidige beleid van de centrale banken de vraag een extra impuls geeft. Tot slot zijn er de afgelopen jaren relatief weinig nieuwe projecten in ontwikkeling genomen, zodat er in het topsegment van verschillende grote Europese vastgoedmarkten een tekort dreigt aan zowel winkels als kantoren.

Retailfondsen zijn de meest defensieve beleggingen, maar in de kantorensector zijn de fondsen met de hoogste discounts en dus het grootste opwaartse potentieel te vinden. Het is daarbij wel zaak om voorzichtig te zijn met fondsen die een stevige blootstelling aan de secondaire kantorenmarkt hebben. Ook fondsen met een hoge leverage kunnen het beste worden gemeden gezien de krappe financieringsmarkten.”

Bron: Vastgoedjournaal. Klik hier voor meer vastgoednieuws.