Nieuws

Westplan verbetert structuur fondsen

De aanbieder van Amerikaans vastgoed slaat een nieuwe weg in.

Westplan, aanbieder van Amerikaans vastgoed, maakte onlangs bekend de structuur van haar fondsen te gaan verbeteren. Dat schrijft oprichter Ewoud Swaak in een bericht op de website

Westplan is ruim 20 jaar actief op de Amerikaanse huurwoningmarkt en heeft veel expertise in huis. Toch besloot de aanbieder de structuur van de fondsen nader onder de loep te nemen.

“Soms is het gewoon goed om iets wat je al jaren doet nog eens goed onder de loep te nemen. De wereld verandert immers voortdurend en zaken kunnen altijd beter,” schrijft Swaak.

Fees veranderen

Dingen die besproken zijn, zijn onder andere fiscaliteit, fee-afspraken en de looptijd van de fondsen. Daaruit kwamen de volgende veranderingen.

Swaak: "De eerste verandering betreft onze fees. We zullen niet langer een equity placement en garantiefee in rekening brengen en hebben daarnaast onze ontwikkelingsvergoeding verlaagd. In plaats daarvan brengen we deze fees in het project als eigen vermogen, waardoor dit pas aan het eind van het project wordt uitbetaald.”

Hij gaat verder. “Door deze fees derhalve op risico te zetten, denken we dat we hiermee een nog grotere commitment tonen en de belangen tussen ons en u als investeerder beter parallel laten lopen. De projecten – waar we veelal maanden en soms jaren – aan werken en voorfinancieren brengen we als vanouds nog steeds om niet in.”

Ten slotte zijn er nog wat wijzigingen aan de structuur. “We bieden nu ook (weer) de mogelijkheid aan investeerders om via een structuur deel te nemen waarbij u geen aangifte in de VS hoeft te doen en bovendien door een interne rente aftrek minder belasting betaald.”

Nieuw project in Charleston

Daarnaast maakte de vastgoedinvesteringsmaatschappij bekend dat zij opnieuw een project in Charleston gaan doen: Coastal Living op Daniel Island. Een locatie dicht bij de zee in het oude Charleston.

“Leven in een stad als Charleston (of Savannah) wordt in de VS gezien als coastal living en staat voor een levensstijl die veel Amerikanen (en ons ook) aanstaat. Daniel Island biedt niet alleen die levensstijl, maar ook een geweldige bereikbaarheid ten opzichte van werkgelegenheidscentra. Essentieel voor een succesvolle investering,” schrijven ze in een persbericht.

Er is op dit moment voor ruim 80% ingetekend op het project Accent Daniel Island. Er is nog A en B kapitaal beschikbaar. Inschrijving sluit zodra het fonds voltekend is. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Max Property Group haalt geld op via security tokens
  2. Investeren in vastgoed het meest in trek in Nederland
  3. Amsterdam minder populair bij buitenlandse vastgoedbeleggers
  4. 13.000 gebouwen omgevormd tot woning
  5. Bijna de helft van de kantoren moet groener