Nieuws

Crowdfundmarkt: De laatste cijfers

Het analyseplatform rapporteert over de laatste ontwikkelingen in crowdfunding.

Financieren via crowdfunding neemt serieuze vormen aan in Nederland. In 2018 is al meer dan 200 miljoen euro gefinancierd door middel van leningen of aandelen via crowdfunding. Dit komt neer op 900.000 euro per werkdag.

Dat meldt Crowdfundmarkt, een website waar beleggers terecht kunnen voor het actuele aanbod investeringsmogeljkheden bij alle crowdfundingplatformen. Het AFM register crowdfundingplatformen telt op dit moment 51 aanbieders. In 2018 hebben er echter 16 nog geen projecten gepubliceerd.

Grens bereikt 

Over het gehele jaar 2017 bedroeg de omvang van de Nederlandse crowdfundmarkt 182,5 miljoen euro verdeeld over 1.470 projecten. Dit jaar is de grens van 200 miljoen op 15 november al bereikt. Er zijn tot nu toe meer dan 2.000 crowdfundingprojecten gefinancierd via crowdfunding.

Het aantal inactieve aanbieders van crowdfundingprojecten neemt toe. In 2016 waren dit er namelijk nog maar 12 en in 2017 13. Periodiek publiceert de AFM een update van het register.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Consumentenleningen dragen bij aan groei crowdfundmarkt
  2. Vormen consumentenleningen een aantrekkelijke belegging?
  3. Crowdfundmarkt breidt uit naar België
  4. AXA stapt in crowdfundingverzekeringen
  5. Zelfvertrouwen niet goed voor crowdfunders